Jdrama: Galileo

Det finns inget övernaturligt. Och det ska jag bevisa!

Sändes:
Hösten 2007 | Antal avsnitt: 10 st | Genre: Kriminalserie, Komedi,
Medverkande: Fukuyama Masaharu, Shibasaki Kou, Maya Miki, m.fl
+ en massa gästskådisar under olika avsnitt.
Titellåt / Personligt omdöme av låten: "KISS Shite" av KOH+ [2 / 4]

Handling: Kaoru Utsumi är ny i poliskåren och blir inte behandlad med största respekten precis. När hon stöter på ett fall som verkar vara av det övernaturliga slaget så får hon det lite knivigt. Hon får tipset att besöka en professor som är känd för sin excentriska personlighet och sin förmåga att kunna finna svar på allt. Hans namn är Yukawa Manabu men hans elever brukar kalla honom för "Galileo" pga hans sätt att tänka. Kan de två komma överens och lista ut alla de fall de stöter på?



Omdöme: Denna serien är upplagd i fristående avsnitt. Avsnitten börjar med att man ser något märkvärdigt hända och därefter så ska Kaoru och Galileo lösa fallen. Eftersom Galileo är professor så är han inte alls intresserad av polisarbete. Men eftersom Kaoru hamnar i fall som är övernaturliga så kan inte Galileo hjälpa med att motbevisa henne om att det inte finns något övernaturligt. Allt kan förklaras med vetenskap och matematiska formler. När han löst ekvationen, avslutar han med sin berömda pose, att ha pekfingret vid toppen av sin näsa =P

Den här serien var bitvis rolig och underhållande att se på. Galileos sätt att prata och hantera situationer blir komiska, eftersom professorn inom honom inte kan låta bli att svara analytiskt. Kaoru, med sin mer avslappnade stil, får då svårt att komma överens med honom. Trots det, så känner jag ändå att serien var lite väl krystat på sina ställen. Från ingenstans så fann man helt plötsligt bevis som gör att fallen ordnar upp sig. Och skurkarna i vissa fall är ovanligt medgörliga. Om man bortser från det, är den här serien helt OK.

¤ ¤ ¤ ¤

0 Kommentera detta inlägg: